Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röjd får behålla jobbet

Fredrik Röjd får en skriftlig tillsägelse, men får behålla sitt arbete som platschef i Svågadalen och rektor för Svågadalens skola.

Annons

Efter ett möte med Hudiksvalls kommunchef Bengt Friberg står det klart att Fredrik Röjd får behålla sina uppdrag i Svågadalen, trots de uppmärksammade inläggen på Facebook.

- Vi tycker att han är värd en andra chans. Men vi är glasklara med att han inte kan fortsätta sin anställning om det här upprepas, säger Bengt Friberg.

- Det han har gjort är ytterst olämpligt och oacceptabelt, och vi har varit tydliga med att förtroendet är naggat i kanten från alla håll.

- De här två veckornas mediedrev har inte varit lustiga. Men det känns bra att jag kan fortsätta mitt arbete i Svågadalen, och jag är oerhört tacksam för det stöd jag har fått i Svågadalen, säger Fredrik Röjd.

Bengt Friberg berättar att kommunen har fått in många synpunkter efter Fredriks Röjds inlägg på Facebook. Ingen har tagit yttrandena i försvar, men många har ansett att Röjd borde få en andra chans.


Bengt Friberg säger att i den interna utredningen som kommunen har drivit har de tagit del av de yttranden som kommit in, pratat med anställda i Svågadalen och med Fredrik Röjd själv.

Mer läsning

Annons