Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivning av lager krävde dödsoffer

/
  • Rivningsarbetet av Hudiksvalls kommuns fastighet Supralagret krävde en 27-årig mans liv.

På lördagsförmiddagen avled en 27-årig man vid ett rivningsarbete på Varvet i Hudiksvall. Mannen omkom efter ett fall på sex meter från ett tak. Polisen har överlämnat ärendet till åklagare för vidare utredning av vad som kunde orsaka dödsolyckan.

Annons

En 27-årig man omkom strax före klockan 11 på lördagsförmiddagen i samband med rivningen av en lagerbyggnad på varvsområdet i Hudiksvall.

Mannen trampade igenom en rutten del av byggnadens tak och föll cirka sex meter ner på ett betonggolv. Polisen uppger att han troligtvis avled omedelbart.

– Det är i samband med att man utfört någon form av takarbete som mannen trampat igenom en del av taket, fallit ner och omkommit. Han var livlös när han fördes till sjukhus, säger jourhavande förundersökningsledare Bo Westergren vid Gävleborgspolisen.

Omständigheterna kring vad som kunde orsaka det dödliga fallet är ännu inte klara.

– Vi har tagit alla nödvändiga uppgifter om det inträffade, gjort en teknisk undersökning av platsen och fotograferat, säger Bo Westergren.

Någon förundersökning om dödsolyckan har ännu inte inletts.

– Nu ska en åklagare, helst en miljöåklagare, ta ställning till hur man ska gå vidare med det hela. Men troligen kommer Arbetsmiljöverket kopplas in för att utreda hur det här kunnat ske.

Rivningsarbetet ägde rum i det så kallade Supralagret, en fastighet som ägs av Hudiksvalls kommun. Enligt tekniska förvaltningens upphandlingsprotokoll från den 20 maj 2008 är det företaget B W Svets och rivteknik AB som fått i uppdrag att utföra rivningen.

John Wermelin, bolagets vd och högst ansvarige, bekräftar till tidningen att det är hans företag som är ansvariga för rivningsarbetet och att han var närvarande då dödsolyckan inträffade.

Hur kunde det här hända?

– Ja, du får prata med polisen. Jag vet inte alls, kommenterar han händelsen i nuläget.

Mer läsning

Annons