Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ring söker rätt finger

/
  • Anneli Elverstig och Beatrice Petersson vid polisen i Hudiksvall har bland annat fått in en ring som hittegods efter Hudikkalaset.
  • Till polisens hittegodsavdelning kommer det in diverse saker året runt. Bland annat finns där nu en ring efter festligheterna vid Hudikkalaset på Köpmanberget.

Hittegodsavdelningen hos polisen får löpande in föremål. Extra mycket kan det bli efter stora evenemang. Efter Hudikkalaset har det bland annat kommit in en ring med inskriptioner.

Annons

Där det vistas mycket folk kan det vara lätt att tappa exempelvis smycken i trängseln. Även andra saker kan vara lätta att tappa eller glömma. Efter Hudikkalaset har det inkommit ett antal föremål till hittegodsavdelningen hos Polisen.

Bland annat söker polisen efter ägaren till en ring via sin Facebooksida.

– Ringen kan hämtas ut mot beskrivning av inskriptionen, säger Anneli Elverstig, Servicechef hos polisen i Hudiksvall.

– Andra föremål som kommit in till hittegodsavdelningen efter Hudikkalaset är exempelvis väskor, ryggsäckar, plånböcker och mer smycken, säger Anneli Elverstig.

Det är också sådana föremål som är mest förekommande på hittegodsavdelningen året runt.

– Ibland kommer det in lite mer udda saker som rullatorer, säger hon.

Väldigt ofta kommer nycklar, mobiler och cyklar in som hittegods.

– Det är inte alltid någon efterlyser sina saker. Det är lite konstigt eftersom det borde vara sådana saker som man saknar, säger hon.

Det är inte alls ovanligt att polisen använder sig av sociala medier på internet för att nå ut med information till allmänheten.

– När det gäller upphittade djur har vi stor nytta av vår facebooksida. En gång hittade vi till exempel en hundägare så långt bort som i Tyskland, säger Anneli Elverstig.

Mer läsning

Annons