Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridning tillåten i Hölickreservat

/

(UPPDATERAD 11 JUNI 13:02) Att rida i området är numera tillåtet, och ett förbud mot att ha hundar okopplade införs. Detta enligt ett nytt länsstyrelseförslag för Hölicks naturreservat.

Annons

Länsstyrelsen har ett förslag som gäller Hölicks naturreservat på Hornslandet utanför Hudiksvall. Naturreservatet bildades 1987 och anses nu vara i behov av kompletteringar och förtydliganden.

Inom vissa områden blir det en viss skärpning av tidigare gällande föreskrifter. Däremot tas exempelvis förbudet bort mot att rida inom naturreservatet och tältförbudet har ändrats till förbud mot att tälta mer än en natt på samma plats. Flera föreskrifter har förtydligats och gjorts mer utförliga.

Skärpningarna, gentemot det gamla beslutet, innebär bland annat att det blir förbud att bedriva mineralutvinning, affischering eller skyltning, inga idrottsarrangemang eller militärövningar, att ha hundar okopplade, eller att köra vattenskoter.

Här finns också förslag på åtgärder som till exempel städning av stränder, röjning och markering av stigar, samt underhåll av rastplatser.

Remisstiden går ut den 15 september.

Mer läsning

Annons