Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridklubb kan få kommunal hjälp

/

Kommunalråden vill hjälpa Tunalids ridklubb med ekonomin, men med vilka summor är ännu inte klart.

Annons

Efter onsdagens möte med Hudiksvalls natthärbärge åkte kommunalråden Caroline Schmidt (C) och Jonas Holm (M) vidare till Tunalids ridklubb, ännu en förening med ekonomiska bekymmer.

- Vi kommer på något sätt stötta verksamheten kommunalt. Tillsammans med klubben ska vi nu undersöka olika alternativ, säger Jonas Holm.

Det var i slutet av maj som Tunalids ridklubb vände sig till Hudiksvalls kommun för att be om hjälp. När golvet i en av stallbyggnaderna gav vika insåg verksamhetsansvariga Sylvia Gutierrez att det skulle bli dyrare att fortsätta att lappa och laga än att bygga nytt.

- Det har varit så i många år nu, att det hela tiden blir tillfälliga lösningar. Någon gång måste man ta tag i det och göra nytt, säger hon.

Att bygga ett nytt stall kostar runt 650 000 kronor, men ridklubben har inte mer än 50 000 kronor i kassan. Föreningen har även vänt sig till Hälsinglands idrottsförbund, som skulle kunna hjälpa till med finansieringen inom ramen för den nationella satsningen Idrottslyftet. Sylvia Gutierrez berättar att hon och andra inom ridklubben just nu undersöker möjligheterna att söka ekonomiska bidrag från ytterligare håll.

Ett beslut om bidrag till ridklubben ska tas av kommunstyrelsen, som sammanträder närmast den 8 september. Hur mycket pengar kommunen kan gå in med beror på vilka bidrag ridklubben får från andra aktörer, enligt Jonas Holm.

Mer läsning

Annons