Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Richardsson släpper nytt

/

Mycket av det som spelas på radion nuförtiden håller för låg kvalitet. Det ansåg Richard Richardsson, som kände att det var dags att göra något åt det. Resultatet bär namnet Scarlattibråket. Ikväll firas hans senaste skivsläpp på Manis i Hudiksvall.

Annons

"Det är mycket svårt att leva i en etta i San José med en man som försöker lära sig att spela fiol. Det var vad hon sa till polisen när hon räckte dem den tömda revolvern." Så lyder den framlidne författaren Richard Brautigans Scarlattibråket, en novell ur boken Gräsmattans hämnd, som dessutom delar titel med Richard Richardssons senaste skiva.

– Det är min favoritbok, en sådan som man kan läsa hur många gånger som helst. Därför fick den det namnet, berättar han.

Scarlattibråket, som bland annat finns tillgänglig på Spotify och Itunes, är också hans första studioskiva. Och spåren på den skiljer sig från hans tidigare verk, som varit av något lugnare karaktär.

– Den här gången är det fullt drag, berättar han.

Inspirationen till låtarna har han bland annat hämtat från tider som flytt.

– Gamla synder och lite allt möjligt, säger Richardsson.

Till våren blir det flera spelningar, bland annat i Uppsala och Stockholm, som följs upp med Rock vid havet på Hölick. Och redan nu är nysläppets uppföljare påbörjad.

Mer läsning

Annons