Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resurscentrum utökar till Norrbo

Skolan i Norrbo har lagts ned men kommunens lokaler kommer inte att stå tomma. Successivt ska de fyllas av Hudiksvalls resurscentrum.

Annons

Kommunstyrelsens utvecklingsutskott hade ingenting att invända mot att lokalerna som tidigare rymde Norrbo skola i stället ska användas av Hudiksvalls resurscentrum, HRC. Lärande- och kulturförvaltningens chef, Bengt Friberg, fick grönt ljus att köra vidare när han informerade om flyttplanerna på utskottets sammanträde på tisdagen.

- Vi har redan påbörjat en del målningsjobb och justeringar i lokalen. Sedan är tanken att vi flyttar dit successivt, säger han.

När Norrbo skola lades ner visade även Norrbo sockenförening, som har ansökt om tillstånd för friskola, intresse för byggnaden. Ordförande Lena Bergils ser dock inte HRC:s flytt som ett hot.

- Tvärtom ser jag det som ett sätt för Norrbo att stärkas. Det kommer att innebära fler arbetstillfällen och att fler människor vistas i Norrbo, och det kanske kan gynna de lokala företagen, säger hon.

Om friskoleansökan går igenom har föreningen en alternativ lokal, enligt Lena Bergils. Och både hon och Bengt Friberg säger att en del ytor, exempelvis slöjdsal och gymnastiksal, skulle kunna samnyttjas.

- Vi ser det som en klar nackdel för de kommunala skolorna om det blir en friskola i Norrbo. Men om Skolinspektionen beslutar så, så finns det anledning att samarbeta med sockenföreningen, säger Bengt Friberg.

Mer läsning

Annons