Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang öppnar på Maln igen

/

För två år sedan totalförstördes hans restaurang på Malnbaden i Hudiksvall. Nu har Emad Ali tagit nya tag och öppnar inom kort upp sin restaurang igen. Trots att det som hänt är svårt att glömma ser han positivt på framtiden.

– Äntligen öppnar vi, det ska bli så kul att komma igång igen, säger han.

Annons

Saker har hänt sedan den där natten i maj 2008 då restaurang Malnbaden brann ner till grunden. Försäkringen Emad Ali hade täckte bara stommen på byggnaden. I arbetet med den nya byggnaden har han fått stå för resten själv.

Samma yta som tidigare kommer att utnyttjas men baren som tidigare stod inne i matsalen har nu flyttats till en separat del och gjorts större. Köket och matsalsdelen har också renoverats och bytt stil. Stolar och bord att äta vid samsas med små soffgrupper.

– Vi vill att man får en orientalisk känsla när man kliver in i restaurangen. Det kommer bli annorlunda och något liknande finns inte någon annanstans i stan, säger Emad Ali.

Trots att två år gått sedan hans tidigare restaurang brann ner, vet Emad Ali fortfarande inte vad som egentligen hände.

– Klart att det alltid finns kvar i tankarna att det kan hända igen men innan man vet orsaken går det inte att säga så mycket mer. Det kan ju ha varit en olycka också.

Något datum för nyöppningen av restaurangen är ännu inte bestämt. Han hoppas dock på att vara igång i slutet av maj.

– Vi får hoppas på en varm sommar med mycket badgäster, säger Emad Ali.

Mer läsning

Annons