Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Renovering blir dyrare än planerat

Iggesunds badhus har varit stängt sedan april och renovering pågår. Men nyupptäckta fuktskador kommer försena arbetet och ombygget beräknas kosta en miljon mer än planerat.

Annons

- Arbetet går framåt, men vi stött på problem med mycket fukt som göms i väggarna. Det drar ut på tiden, säger Jan Frisk, som är projektledare för renoveringen av badhuset.

Den ursprungliga kostnaden för renoveringen av badhuset var fyra miljoner, men Lars Jonsson som äger det anlitade byggföretaget GL Bygg beräknar att det kommer kosta ytterligare en miljon att färdigställa badhuset. Framförallt är det nya fuktskador som kommit fram.

- Under resans gång har vi fått problem. Framförallt är det ytterväggarna som är skadade. Vi har fått riva ut allting och göra om, berättar GL Byggs ägare Lars Jonsson.

Hur mycket renoveringen kommer dra ut på tiden är än så länge osäkert, men enligt kommunens projektledare för renoveringen Jan Frisk, är det osannolikt att badhuset står klart i oktober, som det från början var tänkt.

- Vi försöker få klart det så tidigt som möjligt, men det finns vissa saker, som torktider och liknande, som vi inte kan påverka. Men att vara klara till oktober, det kommer vi inte klara.

Mer läsning

Annons