Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektor yttrar sig om våld i skolan

Att eleven tog till våld är helt oacceptabelt. Det påpekar rektorn för en skola i Hudiksvalls kommun i en utredning av en händelse i skolan.

Annons

Den aktuella händelsen inträffade i skolans korridor. En elev lyfte upp en annan elev och knuffade honom i ett skåp. Efteråt mådde den utsatte eleven dåligt och fick uppsöka en läkare.

Arbetsmiljöverket har krävt att skolan utreder händelsen och i yttrandet till myndigheten skriver rektorn bland annat det vid tillfället för händelsen fanns en viss irritation och frustration hos den elev som reagerade med en våldshandling. Han tyckte att eleven som senare blev utsatt betedde sig illa mot andra klasskamrater och blev så provocerad att han tog till våld, vilket är helt oacceptabelt, påpekar rektorn.

Hade elevens frustration framgått för någon vuxen i närheten hade situationen kanske kunnat förhindras, menar rektorn. Just då fanns dock ingen vuxen där.

Rektorn skriver också att all personal har kännedom om de inblandade elevernas särskilda behov och att man har pratat med alla berörda parter. Vårdnadshavare, mentorer och elever har träffats för att prata om händelsen. Rektorn hänvisar också till skolans likabehandlingsplan och att det finns väl kända rutiner för hur man agerar i händelse av trakasserier eller tillbud.

Mer läsning

Annons