Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektor i Enånger slutar

Rektorn på Enångers skola slutar. Kommunen och rektorn har träffat en överenskommelse som innebär att hon avslutar sin tjänst den 31 juli. Hon slutar trots att alla lärare på skolan ställde sig bakom kravet att hon ska vara kvar.

Annons

– Det stämmer att hon slutar. Vi är helt överens om det, säger förvaltningschef Bengt Friberg som inte närmare vill gå in på detaljer i överenskommelsen.

Rektor Maria Sundberg Lindh har haft uppbackning från lärarna på skolan som samtliga ställde sig bakom kravet att rektorn ska vara kvar. Förra veckan träffade de Bengt Friberg för att visa sitt stöd för rektorn.

Varför har ni inte lyssnat på lärarna?

– Vi har träffat personalen, både Elisabeth Bäckström och jag, och visst försöker vi ta till oss deras synpunkter. Men det här är ju en diskussion mellan arbetstagare och arbetsgivare, säger Bengt Friberg.

Han påpekar att det inte handlar om ett avsked utan om en ömsesidig överenskommelse. Maria Sundberg Lindh slutar helt och hållet inom den kommunala verksamheten.

Hans Pettersson, som under våren har vikarierat för Maria Sundberg Lindh, hoppar in tillfälligt som rektor på Enångers skola från och med 9 augusti och till dess att man har hittat en ny rektor. Rekryteringsprocessen startar efter sommarlovet när personalen är tillbaka.

Mer läsning

Annons