Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordnivå för bensinpriset

/

Priset på 95-oktanig bensin kostade på fredagen mer än någonsin. 15:08 kronor fick man betala för bensinen i Hudiksvall.

Annons

– Jag har inte ens kollat bensinpriset idag, bilen behöver ju tankas, säger Tomas Larsson.

Han tankade sin bil på fredagseftermiddagen på Statoil i centrala Hudiksvall. De ledande bensinbolagen höjde på fredagen sina riktpriser med 15 öre till 15:08 kronor per liter 95-oktanig bensin.

– Det blir mycket pengar. Jag kör 2 000 till 3 000 mil om året. Men vad ska man göra, jag behöver använda bilen, säger Tomas Larsson.

Han måste använda bilen för att ta sig mellan bostaden i Hudiksvall och till arbetet i Iggesund då busstiderna inte passar med hans skiftarbete.

– Det är svårt att säga var smärtgränsen går för hur mycket det får kosta. Trots allt så behöver jag använda bilen, säger Tomas Larsson.

Det är första gången som bensinen kostar mer än 15 kronor per litern. På två veckor har priset stigit med 40 öre per liter. Dieselpriset höjdes på fredagen med 10 öre till 15:04 kronor per liter, vilket är tangerat prisrekord. Etanolen kostar liksom tidigare 10:38 kronor per liter.

Tommy Sydh pendlar varje dag drygt 4 mil till sitt arbete i Hudiksvall. Han är beroende av bilen då han arbetar skift.

– Det är väldigt dyrt nu, men jag kan inte göra så mycket. Jag måste ha bilen till arbetet, säger Tommy Sydh.

Han försöker använda bilen mindre på fritiden och tänka på vilka bilresor som han gör.

– Men det borde gå att påverka priset på något sätt. Man borde gå in och anpassa skatterna nu när det höjs så mycket, säger Tommy Sydh.

Mer läsning

Annons