Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekord i avgångselever

/

Fyra klasser och 79 elever gick sin sista dag i Njutångers skola på torsdagen där skolavslutningen firades utomhus under tunga grå moln.

Annons

- Det känns bra men sorgligt att det är slut. Det är ledsamt att de stänger högstadiet här, säger Erika Elfstrand, som gått alla sina nio grundskoleår på Njutångers skola.
Det är inte rätt mot sjundeklassare och åttondeklassare att tvinga dem att byta skola tycker hon och hennes kamrater.
- Det hade varit bättre om de som redan går på högstadiet fått gå färdigt här, säger avgångseleven Cecilia Vedin.
Innergråden var full av familjemedlemmar när eleverna på Njutångers skola höll sin sista skolavslutning som f-9-skola. Personalen på Njutångers skola hade följt de norska väderleksrapporterna timme för timme och vågade därför satsa på en avslutningsceremoni utomhus på torsdagskvällen.
- Att flytta 7-9-orna är ett tråkigt beslut. Nu måste vi lämna det och göra Njutånger till kommunens bästa f-6-skola, säger föräldraföreningens avgående ordförande Roger Sundström.
Även vid Friggesunds skola var det sista skolavslutningen som f-9-skola, men alla tycker inte att det behöver vara negativt.
- Jag tror det är bra att få komma till en ny skola efter sexan. Det blir ett steg i att växa upp. Det var i alla fall bra för mig, säger Ann-Sofi Stark, Enånger, som firade skolanslutning för sin dotter Ida som gick ut fjärdeklass.

Mer läsning

Annons