Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättegången mot rånarna har inletts

/

I dag inleddes rättegången mot det unga kärlekspar som misstänks ha försökt att råna bankerna i Forsa och Iggesund, och sedan rånade Preem i Ljusne. Båda två nekar till brott.

Annons

I dag inleddes rättegången mot en 24-årig Söderhamnsman och hans 21-åriga flickvän som misstänks för rån och förberedelse till rån.

De lyckades inte ta sig in på någon av bankerna. Men i Forsa var det väldigt nära. Bankpersonal hade precis låst upp dörren för paret när hennes kollegor ropade från lunchrummet att inte släppa in de två personerna. Då motade hon bort de bägge misstänkta rånarna och stängde dörren igen.

Under rättegångens första dag har åklagaren presenterat bevisningen mot de misstänkta. Det handlar bland annat om övervakningsfilmer där två personer ses iklädda liknande kläder som de två misstänkta hade då de greps. Polisen har även säkrat däckspår utanför bankerna som tros komma från de misstänkta rånarna.

Båda två nekar till brott. De har berättat hur de sov över hos en kamrat i Delsbo och därefter åkte direkt till Söderhamn i en bil. Att de överhuvudtaget skulle ha varit utanför bankerna i Iggesund och Forsa förnekar de.

Under rättegångens första dag behandlades de misstänkta rånförsöken. På torsdag fortsätter rättegången, då kommer det att handla om rånet mot Preem-macken i Ljusne.

Läs mer i morgondagens tidning.

Mer läsning

Annons