Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt skyltar ska locka turister

/
  • Turister lockas att ta av från R 84 och sedan ta slingan förbi dellensjöarna med hjälp av brunvita skyltar.

En förstudie om en turistväg runt södra Dellen börjar bli klar. Catherine Vennberg, turismutvecklare och engagerad Norrbobo, visar upp den tänkta startpunkten, Hillsta.

Annons

Lugnet, naturlivet och det genuina kulturlandskapet är saker som gör intryck på nyanlända turister vid Dellensjöarna. Vägen in till Hillsta är redan i dag skyltad med en brunvit skylt för besöksmål, och är en bra startpunkt för en turistväg genom landskapet.

– Målet är att få turisterna att vika av från R 84, säger Catherine Vennberg, som varit projektledare för en förstudie om hur en sådan turistväg kan se ut.

Projektet vill lyfta fram att Dellenbygden består av en meteroitkrater, samtidigt som det finns flera sevärdheter längs denna väg. Det är Hillsta, Västeräng, forngården i Delsbo och forngården i Bjuråker. Vägen mellan Dellarna är känd för sin vackra utsikt och för sitt rika fågelliv, till exempel vid naturreservatet Hålsjöholmen.

Förstudien har pågått sedan i höst, och har haft HNA som projektägare. Budgeten har varit på 100 000 kronor och bestått av EU medel från Leader och arbetstimmar. Nu återstår att färdigställa rapporter och sådant, 30 mars är projektet över.

Mer läsning

Annons