Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasat tak lyfts bort

/

På lördag morgon började arbetet med att lyfta bort det rasade carporttaket på Rönnstigen i Hudiksvall. Arbetet gick fort, men det kan dröja ett tag innan de drabbade vet hur det blir med ersättningen från försäkringen.

Annons

Två stora lyftkranar står på Rönnstigen och det jobbas för fullt med att få bort plåt, bjälkar och andra delar från det rasade taket. Takraset inträffade på torsdag kväll och först nu ser man i vilken omfattning de 15 bilar som stod parkerade i carporten har skadats. Några bilar har redan fraktats bort.

– Det är jättetungt, säger Mari Strandh som tillsammans med maken Per står och väntar på att deras bil dras fram och de kan ta ut sina personliga tillhörigheter som finns kvar i bilen.

– Vi har bara halvförsäkring, så det blir tufft, tillägger hon och maken inflikar att han hoppas att stiftelsens försäkring täcker det.

Paret tycker att Hudiksvalls Bostäder har skött saken rätt okej hittills och det anser även Monica Flöjt, en annan av de boende på Rönnstigen som har drabbats av raset.

– Agerandet var föredömligt, det tycker jag. Det är bra att få undan allt så fort som möjligt, säger hon.

Mer läsning

Annons