Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Punk och hardcore på Musikhuset

/

Den 26 november är det dags för den andra kvällen under rubriken HudiksWall of Sound. Den här gången är det punk/hardcore som är temat för kvällen då fyra Hudikband spelar. Christoffer Strömbom, som är huvudansvarig bokare och fixare inför kvällen, reder ut begreppen.

Annons

Berätta om Hudikswall of Sound.

– HudiksWall Of Sound är en liten del av något ännu större, föreningen Why Not Hudik. Vi har också fantastisk hjälp av Studieförbundet Vuxenskolan och The Tube. HudiksWall Of Sound tänker vi ska finnas till för både större och mindre band som vill spela, det är svårt att få en spelning bara sådär i Hudiksvall, men med det här så tror vi att fler kommer att få chansen att spela och fler kommer därmed också vilja spela. Och självklart för att skapa en god stämning och ett härligt kulturliv i Hudiksvall.

Hur uppkom konceptet?

– Det hela kom till genom att jag Hans B Andersson, Olov Bladin, Vilhelm Bladin och några till ville göra något för att stärka och bredda kulturen i Hudiksvall, med detta då bredda musikscenen.

Hur gick första kvällen som gick av stapeln i oktober?

Första kvällen är vi riktigt nöjda med, vi hade DJ Irie, The Simple Rules och The Amplified Mojos på scen som skapade ett riktigt musikparadis där på Musikhuset. Självklart är det tänkt att detta ska fortsätta, vi kör till en början en torsdag i månaden för att i framtiden kanske till och med kunna köra varje torsdag. Att ha olika genrer är något som vi tror är jätteviktigt, vi har därför tänkt olika temakvällar. Nu den 26 november blir det alltså punk och hardcore.

Berätta om banden som kommer!

– Denna gång så kommer Kronofogden, Rampant Ruckus, Harbia Noise Unit/Farlig Stol och Harkrank att inta scenen. Där sticker Kronofogden lite ut från de andra, Kronofogden är ett mindre men etablerat band inom svenska hardcore/punk-scenen. Dom har bland annat varit på Europaturné och spelat i bland annat Prag. Och sen har vi Rampant Ruckus som spelar avant garde-thrash, Harbia Noise Unit som sysslar med noise/Industriell frimusik och Harkrank som spelar en lite hårdare och snabbare version av punk/hardcore, även kallat crustpunk.

Vad hoppas ni på inför kvällen?

– Sist kom det omkring 50 personer. Vi hoppas och tror på minst lika många den här gången. Vi tyckte att det var riktigt bra siffror på vår första livekväll.

Mer läsning

Annons