Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projekt avslutades i Mattisskogen

/

Under våren har flera skolor i Hudiksvall arbetat med ett litterärt projekt. Den gemensamma nämnaren heter Ronja Rövardotter. I går var det dags för bonusen – ett besök på Järnverket och föreställningen om Ronja.

Annons

Projektet har kallats Med lust till Ronja och pågick under föregående läsår. Totalt har tio skolor varit involverade, varav sju i Hudiksvalls kommun.

- Det har varit en fantastisk möjlighet för eleverna, säger Ann-Charlotte Sjölin, lärare på Läroverket.

I går var det då föreställningsdags. Kön med både lärare och elever ringlade sig lång utanför Järnverket i Iggesund. Hudiksvalls kommuns niondeklassare var först ut att besöka Järnverket.

Skolorna som deltagit har sponsrats med minst en klassuppsättning av böckerna om Ronja Rövardotter. Lärarna har sedan fått viss vägledning och förslag på hur de har kunnat lägga upp arbetet. Men sedan har de fått arbeta fritt utifrån boken.

Målet med projektet var att väcka ungdomars intresse för litteratur och kultur.

Jenni Funge från Näsviken satt på första parkett. Hon gillade Ronja.

- Ronja är omtänksam och tar ansvar, säger hon.

Regnet som öste ner över järnverket försämrade ljudkvaliteten. Efter föreställningen var det dags för workshop med frågestund. Intresset från eleverna var svalt men några stycken passade på att prata med skådespelarna.

Mer läsning

Annons