Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Problemklass får mer personal

Fler lärare och delas klass blir ett par av åtgärderna i den skola där lågstadieelever använt kniv och andra tillhyggen mot lärare.

Annons

Det handlar om några elever i en lågstadieklass i kommunen som agerat så oberäkneligt att lärarnas huvudskyddsombud hotar med att stänga arbetsplatsen om inte åtgärder sätts in.

En av åtgärderna handlar om att resurser tas från en annan klass på skolan, där elever flyttas.

Rektorn på skolan säger att åtgärden delvis beror på att man vill ge mer resurser till problemklassen, samtidigt som antalet elever ökat under terminens gång.

Föräldrar har riktat kritik mot att detta sker mitt i terminen och skapar en hel del oro bland eleverna, och att det rimligen borde vara en störning även för lärarna och deras planering.

Lösningen i klassen med de utåtagerande barnen blir att de delas upp i två grupper och att arbetslaget förstärks. Eleverna kommer inte att ha matrast samtidigt och en av grupperna kommer att ha matrast tillsammans med äldre elever på skolan. Dessutom ska de utflykter som organiseras inte gå till samma mål och ske på olika tidpunkter.

Situationen i klassen blev allmänt känd sedan huvudskyddsombudet hotat stänga undervisningen. Det kom då fram att eleverna använt kniv och andra tillhyggen och att den psykiska pressen varit så stor på flera lärare att de hotat att lämna sina jobb.

Eftersom det är sportlovsvecka väntar facket, Lärarförbundet, med att ta ställning till hur de ska gå vidare i frågan.

Mer läsning

Annons