Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna är oense om skogsförsäljning

/

Det råder en stor politisk oenighet om Hudiksvalls kommun ska sälja ut skog eller inte. Både majoriteten och oppositionen säger att de andra gör en ideologisk fråga av beslutet.

Annons

När kommunstyrelsen i Hudiksvall sammanträdde under torsdagen diskuterades återigen frågan om en del av kommunens skog ska säljas. Majoriteten vill sälja tusen hektar av kommunens skog för att få pengar att rusta förskolor. Men oppositionen tycker att det är en dålig affär och tycker att allmänhetens tillgångar inte ska säljas ut.

Frågan diskuterades under en och en halv timme, och det blev både votering och ajournering innan kommunstyrelsen kunde besluta att frågan kunde skickas vidare till fullmäktige. Och efteråt rådde det till och med viss oenighet om vad kommunstyrelsen verkligen hade beslutat om. En del ledamöter uppfattade det som att frågan skickades vidare till kommunfullmäktige med den viktiga ändringen att kommunfullmäktige måste ha en principdiskussion om tätortsnära skogar, innan något beslut om eventuell försäljning kan avgöras. Men detta var ett förslag som drogs tillbaka innan voteringen. Så någon principdiskussion i fullmäktige kommer det inte att bli.

Efter två omröstningar kom kommunstyrelsen fram till att de ska föreslå kommunfullmäktige att fatta beslut om att sälja delar av kommunens skogsinnehav, och att alla försäljningsärenden som överskrider en miljon kronor ska avgöras av kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons