Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker vill se utredning om Medskog

Tillsätt en extern utredning för att gå igenom etableringen på Medskog. Det anser oppositionsrådet Andrea Bromhed (MP).

Annons

– Vi har förlorat förtroende hos etablerare. Och vi måste göra vad vi kan för att få tillbaka det förtroendet. En utredning kan visa om allting har gått till som det ska, säger Andrea Bromhed.

Läs mer: Grönt ljus för handel i Medskog

Etableringen vid Medskog har varit en omdebatterad fråga både politiskt och bland kommuninvånare. Nu har Andrea Bromhed ställt en interpellation, en fråga, till kommunalrådet Mikael Löthstam (S). Hon vill veta om kommunledningen är beredd att låta en extern aktör granska hanteringen av etableringen på Medskog.

Läs mer: Kommunchefen påstås ha gräddfil för Medskog

– Oavsett vilken åsikt man har om Medskog så kommer man ha nytta av en extern granskning. Vi har förlorat förtroende hos etablerare. Och vi måste göra vad vi kan för att få tillbaka det förtroendet. En utredning kan visa om allting har gått till som det ska, säger Andrea Bromhed.

Läs mer: Medskog har överklagats

Andra Bromhed skriver i interpellationen att hon ofta möts av påståendet att kommunen inte behandlar alla lika. Det anser hon är ett kvitto på att kommunen måste bemöta dessa frågor för att återfå förtroendet.

– Eftersom det finns frågetecken kring etableringen på Medskog måste vi räta ut de innan det är dags för nya etableringar. De erfarenheter som man har gjort måste vi ta med oss. Vi har en väldigt expansiv tid i kommunen framför oss, säger Andrea Bromhed.

Läs mer: Företagare överväger överklaga Medskog

Hon vill att utredningen ska visa om rättssäkerheten har brustit, om kommunen följer de legalitets- och likställighetsprinciper som kommunen förväntas göra och om det behövs ett åtgärdsprogram. Hon anser också att det är viktigt att kommunen kan dra lärdomar av Medskog för att kommunen på ett bra sätt kan arbeta med framtida etableringar på exempelvis Kattvikskajen.

– Vi har inte råd att förlora en enda som vill etablera sig i Hudiksvall för att de inte litar på oss som kommun, säger Andrea Bromhed.

Den 26 oktober sammanträder kommunfullmäktige nästa gång och då väntas interpellationen få ett svar. Innan dess vill Mikael Löthstam inte kommentera interpellationen.

– Det kommer att komma ett svar på fullmäktige, innan dess vill jag inte säga något, säger Mikael Löthstam.

Läs mer: Centrumhandeln vill utvecklas tillsammans med Medskog

Mer läsning

Annons