Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker straffas för spånstöld

Spånstölden blev en dyr historia för Sven-Olof Westin, Folkpartiets andra namn på listan till kommunfullmäktige. Åklagaren Kjell Lindqvist har meddelat ett strafföreläggande och Westin ska betala 30 dagsböter á 110 kronor för snatteri.

Annons

Förutom dagsböter ska Sven-Olof Westin även betala 500 kronor till Brottsofferfonden samt 200 kronor i skadestånd till det drabbade företaget, Norrskog Woods Products. Totalt handlar det alltså om 4 000 kronor.

Förundersökningen har därmed inte lett till ett åtal, men åklagaren har bedömt att händelsen handlar om snatteri och därför utfärdat ett strafföreläggande. Det har samma verkan som en dom och antecknas i belastningsregistret. Inom tre veckor ska Sven-Olof Westin svara på om han accepterar straffet eller inte och gör han inte det så går ärendet till tingsrätten.

Tidningen har under måndagen försökt nå honom för en kommentar men inte lyckats.

Men Folkpartiets gruppledare Ann-Marie Svala säger att strafföreläggandet inte leder till några partiinterna konsekvenser.

– Nej, inte i det här läget. Vi bedömer att han är trovärdig. Han har berättat hur det har gått till, at han har hämtat spån tidigare och betalat sedan och vi litar på honom. Han är en trovärdig person, säger hon.

Därmed står han kvar som Folkpartiets andra namn på listan till kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons