Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen satsar på Facebook

/

Som första område i Gävleborg har polisen i Norra Hälsingland kastat sig ut på Facebook. Debuten skedde på tisdagen, och det finns stora förväntningar på den nya kommunikationskanalen.

Annons

– Beslutet kom efter ett chefsmöte, där vi hade funderingar om hur vi skulle kunna anpassa oss mer efter omvärlden. Facebook kom upp som ett förslag, berättar Josef Wiklund, chef vid den brottsförebyggande enheten hos polisen i norra Hälsingland.

Fram till i tisdags har Gävleborgspolisen inte varit representerad på Facebook, så det är ett litet pionjärarbete som har genomförts.

– Men det finns utarbetade riktlinjer och en handledning för hur myndigheter ska representeras i sociala medier, och den handledningen har vi följt. Vi är ju en myndighet, och därmed blir i princip allt som skrivs offentliga handlingar, säger Josef Wiklund.

Just nu är det sex personer som ansvarar för polisområdets närvaro på Facebook. Det finns inga specifika mål med satsningen, men Josef Wiklund har hopp om att det ska visa sig vara ett snillrikt drag.

– Vi vet inte var det landar, men jag känner att det är ju i alla fall på Facebook som folk finns. Det kan vara ett sätt för oss att få ut information, och ett sätt att få information. Jag tror att det är ett bra komplement för att nå människor.

HÄR hittar du polisens sida på Facebook.

Mer läsning

Annons