Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen har hittat spår efter cigarettjuvarna

Polisen vet fortfarande inte vem eller vilka som ligger bakom den stora cigarettstölden i Hudiksvall. Men polisens tekniker har säkrat spår efter tjuvarna.

Annons

Polisen har under fredagen knackat dörr i området runt Bilprovningen i Hudiksvall, för att försöka komma i kontakt med personer som kan ha blivit vittne till torsdagens stora cigarettstöld. Men hittills har de tips som kommit in inte lett till att cigarettjuvarna har kunnat identifieras.

Men tjuvarna som stal sex lastpallar tobak från Nordins åkeri i Hudiksvall, har lämnat en del spår efter sig. Dessa spår ska nu undersökas av polisens tekniker.

- Det finns något som omhändertagits som vi ska kika vidare på. Det kan vara fingeravtryck, eller saker man använt vid inbrottet. Jag vill inte gå in på vad det är för spår, säger Leif Berglund, kriminalchef vid Hudiksvallspolisen.

Leif Berglund vill inte heller berätta mer om hur stölden har gått till.

- Olyckliga omständigheter har gjort att det var obevakat just vid den tidpunkten. Vi vet hur stölden har gått till, men det är ingenting som jag kommer att berätta i nuläget. säger Leif Berglund.

Har tju varna haft information om att åkeriet var obevakat?

- Den här frågan är alltid aktuell när det är sådana här stölder, men det är ingenting jag kan svara på.

Polisen har nu vänt sig till polisens underrättelsetjänst för att ta reda på om liknande stölder har skett på andra platser runt om i Sverige. Men under fredagseftermiddagen har kriminalpolisen i Hudiksvall ännu inte fått svar på sin förfrågan.

Mer läsning

Annons