Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizzeria fifflade med kassa

En pizzeria i Hudiksvall undanhöll inkomster och betalade löner svart. Det har Skatteverket upptäckt efter en granskning. Överskottet 2008 uppskattas ha varit dubbelt så stort, och nu får ägarna betala mer i skatt.

Annons

Ett fuskprogram kördes i kassan för att dölja pengar som kom in på pizzerian i Hudiksvall. Pizzerian tog betalt av kunderna under dagen, och slog det i kassan. Sedan, på kvällen, sattes ett USB-minne in i datorn med kassaregistret. USB-sticket innehöll programmet "Lagerlistor 7D.exe", ett för Skatteverket känt program som mixtrar med kassaregistrets innehåll, för att dölja intäkter. Det har Skatteverket upptäckt genom att analysera datorn med kassaregistret.

Pizzerians ägare förklarar att de inte kan något om datorer, och om det skett något så är det någon av de anställda som gjort det, men Skatteverket anser att förklaringen inte håller.

Efter en revision av handelsbolaget som har två delägare, så har det framkommit brister i en sju punkter lång lista. Redovisning och kassahantering var inte rätt skött. Bland annat saknades filer. En stor mängd avbrutna köp och kvittokopior har använts i stor omfattning.

Skatteverket har konstaterat att den löpande bokföringen av kassan inte stämmer med bolagets faktiska innehav av kontanter. Alla löner och arbetsgivaravgifter finns inte med. Skatteverket har upptäckt att pizzerians ägare inte redovisat hälften av överskottet. Därför upptaxeras de bägge delägarna. Skatteverket anser att ett uppskattat värde på överskottet som undanhållits för 2008 är 105 543 kronor per person. På den summan får delägarna betala skattetillägg på 40 procent av den skatt som ska betalas.

Mer läsning

Annons