Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personal flyttad efter sexanmälan

Fem veckor efter polisanmälan om sexualbrott beslutade skolledningen att omplacera två anställda som har en nära relation till den misstänkte lärarvikarien.

Annons

– Efter det att brottsrubriceringen om våldtäkt skett inledde vi en diskussion om förflyttning av de två personal som är nära anhörig till den misstänkte. Från att den diskussionen inleddes tog det cirka en vecka innan förflyttningen skedde. Vi hade diskussioner med berörda fack samt intern dialog gällande hur vi säkerställer undervisningen, säger Ingela Rauhala, förvaltningschef för lärande- och kultur.

Lärarvikarien anmäldes i början av januari för sexuellt ofredande. Han slutade arbeta på skolan drygt en och en halv månad innan den första polisanmälan lämnades in. Efter att den första anmälan lämnats in till polisen kom ytterligare fem anmälningar in till polisen. Åklagaren utreder fyra fall av sexuellt ofredande, en våldtäkt mot barn och ett fall av sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Den 26 januari fick Ingela Rauhala veta att lärarvikarien var misstänkt för ett fall av våldtäkt mot barn.

– Vi visste inget annat innan dess än anmälan om sexuella trakasserier, men det är nog så allvarligt. Vid detta skede övervägde vi aldrig att genomföra en personalomflyttning, säger Ingela Rauhala.

I slutet av förra veckan, drygt två veckor senare, omplacerades två av personalen som har en nära relation till den häktade lärarvikarien.

– Vi gjorde olika avvägningar om vi skulle flytta personal när vi fick kännedom om våldtäktsanmälan. Det tar tid att ordna en organisation som fungerar med lärare som kan ta hand om undervisningen, säger Ingela Rauhala.

Förra veckan omplacerades två av personalen på skolan tills vidare.

Ingela Rauhala vill inte kommentera uppgifterna om att en eller flera av flickorna som anmält 24-åringen haft någon av hans närstående som mentor efter att anmälningarna har gjorts.

– Vi har gjort en helhetsbedömning när vi valde att flytta på personalen, säger Ingela Rauhala.

Mer läsning

Annons