Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Bylund - Gladiatorernas reparatör

/
  • Kiropraktorn Per Bylund spexar tillsammans med gladiatorn Pansar bakom kulisserna på inspelningen av Gladiatorerna. Foto: Privat

Per Bylund från Hudiksvall är nyutexaminerad kiropraktor från Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna. Under våren och sommaren jobbade han med produktionen för Gladiatorerna i Karlstad.

Annons

- Det var jättehäftigt att få vara med i den här typen av produktion. Det var den första kontakten med arbete utanför skolan, säger Per Bylund.

För att komma med i produktionen var studenterna tvugna att anmäla sitt intresse och hoppas på att bli uttagna. De arbetade tätt med hela produktionen och behandlade både gladiatorer och utmanare under överinseende av handledare.

- Det var ett intensivt arbete med tidspress och akuta problem. Men vi vande oss snabbt med det höga tempot. Vi fick ta många snabba beslut och lita på det man lärt sig i skolan. Skillnaden med det vanliga arbetet var att nu såg vi resultatet direkt. Gladiatorerna kommer in och har ont i hela kroppen och ber en att laga dem. Då gör man sitt bästa för att lösa deras krämpor och det var väldigt kul att se att de kunde röra sig ute på banan tio minuter senare.

- Det var väldigt annorlunda, tänk dig som i Star Wars när rymdskeppen flyger in och alla robotarna kommer fram och reparerar skeppet. Det kändes ungefär så.

Den här typen av jobb är en del i utbildningen, antingen kan studenterna arbeta i skolans klinik för att få sin praktiska erfarenhet eller så söker de sig till den här typen av projekt. Efter arbetet med Gladiatorerna så har han jobbat på produktionen av Biggest Loser Sverige som har premiär i vår och han hoppas på fler möjligheter att arbeta på den här typen av projekt i framtiden. Just nu är hans största förhoppning att få ett fast jobb som kiropraktor.

- Jag vill inte vara egen företagare då jag vill fokusera mer på patienthälsa än pengar.

Mer läsning

Annons