Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionspengar fastnade på vägen

/

Enligt LO har pensionspengar från 400 000 sparare fastnat hos förmedlingsföretaget Fora. Pengar som skulle ha växt i vårens börsuppgång om de kommit in på spararnas pensionskonton i tid.

Annons

Felet uppdagades efter att Pappersmedlemmar från flera olika företag märkt att de inte fått in några pengar på sina pensionskonton den senaste månaden eller månaderna.

– Redan i april såg jag att något var fel. Först i förra veckan fick jag reda på att pengarna sats in till Fora, men inte kommit till mitt konto, säger en medlem på Pappers i Iggesund, som vill vara anonym.

– Det har varit rena kaoset med Fora och man undrar ju om någon sitter och plockar pengar i egen ficka. Jag har jobbat på Iggesund sedan jag var 14 och det har aldrig varit något strul med pengar, men nu blir man ju orolig.

Henry Heiniö, kassör på Pappers i Stockholm, har haft några bråda dagar då oroliga medlemmar hört av sig i parti och minut.

– Jag förstår ju att folk undrar vad det är som händer och hur det ska lösas. Det är LO och Fora som har avtalet, så dom måste fixa det här, säger han.

Anna Spendrup, chef för partsrelationer, på Fora är inte överens med LO om hur många som berörs av felet.

– Enligt oss är det 140 000 sparare som berörs. Alla kommer att få en uppräkning på 1,6 procent. Dom som anser sig ha förlorat mer får i dagsläget höra av sig till Fora så ska vi försöka lösa det, säger hon.

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons