Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrioter prisar doldis

/

Bland de stora jättarna är John Olov Bennmarker en doldis, men det hindrade inte att han offentligt prisats av näringsministern vid en medaljutdelning.

Annons

På torsdagskvällen hyllades totalt elva entreprenörer som "genom sitt entreprenörskap väsentligt bidragit till utveckling inom svenskt näringsliv" vid en ceremoni på Riddarhuset i Stockholm.

– Mycket av produktutvecklingen sker i direkt samarbete med kunden, berättar John Olov Bennmarker.

Han tog över familjeföretaget för 30 år sedan och då fanns 50 anställda. Det hette då Forsaträ. 2006 ändrades namnet till Aven, efter köpet av Aven AS i Holmestrand.

Syftet med medaljen är att hedra mottagaren för ett långsiktigt betydelsefullt arbete samt att inspirera andra. Bland årets pristagare finns namn Stefan Persson, H&M, Filippa Knutsson, Filippa K, Erik och Mats Paulsson, Peab med flera.

John Olov Bennmarker, som förutom ägare är styrelseordförande i bolaget, är glad över utmärkelsen.

– Det är ett stort erkännande för det man gjort. Jag blir hedrad och glad att man kan få ett sådant erkännande.

Motiveringen från Kungliga Patriotiska Sällskapet, som står bakom utmärkelsen, lyder: John Olov Bennmarker har byggt upp Aven Bolagen, en företagsgrupp med fokus på flexibla och intelligenta träemballage. Målgruppen är krävande kunder – industrier i Sverige och Norge.

Mer läsning

Annons