Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partireklam förstörde parkbänkar

Någon har bombat stans parkbänkar med valpropaganda för Moderaterna. När parkarbetarna tog bort den olagliga affischeringen släppte färgen på bänkarna.

Annons

Klisterlappar med texten "Ligg inte på soffan" och en hänvisning om att rösta på Moderaterna har klistrats upp på stans parkbänkar av någon eller några. Problemet med gerillaaffischeringen är, förutom att den är olaglig, att klistret var för starkt. När parkförvaltningen städade undan lapparna så släppte färgen på vissa av parkbänkarna.

– Det är valtider, men det här var lite över gränsen, säger parkchefen Håkan Wenn. Det är sorgligt att de använde så starkt klister att vi får problem att ta bort det efteråt.

Under torsdagen städade parkförvaltningen undan 60 stycken klisterklappar, några satt fortfarande kvar på torsdagsmorgonen. Håkan Wenn ska inspektera skadorna under torsdagen.

Partierna får bara sätta upp valaffischer på särskilda platser. Socialdemokraterna missade kommunens regler, och har nu sökt tillstånd i efterhand.

Moderaternas ordförande Jonas Holm säger att han undersökt saken. Det visar sig att kampanjen kommer från Moderata ungdomsförbundet, MUF, och att den tagits fram på centralt håll för att få fler att gå och förtidsrösta.

– Det här är ingenting som på något sätt sanktionerats av partiet Moderaterna.

Han förklarar att kampanjen från MUF aldrig var tänkt att bedrivas på det sätt som skett i Hudiksvall, lapparna skulle inte klistras upp över hela stan.

– Det här är jättebeklagligt och vi ser allvarligt på vad som hänt. Vi kommer att ta upp det här internt och ta dem i örat.

Han säger att Moderaterna kommer att hjälpa kommunen att återställa skadorna.

Parkförvaltningen kommer inte att polisanmäla skadegörelsen, som räknas som ringa.

Mer läsning

Annons