Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkeringsbryderi vid apoteket

/
  • Betonghindret sattes upp vid apoteket för att förtydliga var handikapprutorna finns.

Parkeringsrutorna utanför apoteket i Hudiksvall är en ständig källa till bryderi: för de som parkerar, och för de som ska hålla ordning på trafiken. En betongsugga kom nyss på plats, men arrangemanget blev inte långvarigt. Den tas bort igen.

Annons

Många parkerar dyrt på handikapprutorna, och får betala 1000 kronor för parkeringsplatsen. Andra förargade parkerare har parkerat delvis i det fyra meter långa mellanrum som skiljer handikapprutorna från de allmänna parkeringsplatserna framför. Patrik Hulin, Bergsjö, är en av dem. I slutet av mars fick han lapp på rutan.

– Jag stod inte på handikapplatserna, alla vet ju att det finns andra som behöver dem bättre. Jag försökte prata med parkeringsvakten, men fick bara höra att det är skyltarna som gäller, säger Patrik Hulin.

På begäran från parkeringsvakten, som enligt tekniska avdelningen har stora problem med notorisk felparkering på Drottninggatan, sattes en betongsugga nyligen upp.

– Men den ska tas bort. Vi har varit där och tittat igen, och vi ser att den snarare kan bli till hinder för de som ska ta sig in och ut från handikapparkeringen, säger Kenneth Nyberg, sektionschef vid tekniska avdelningen.

Parkeringsrutornas omfattning framgår i och för sig av målade gatumarkeringar, men under långa tider av året döljs de av snö eller grus. Och parkeringsvakten hänvisar alltså till vägskyltarna som står på trottoaren.

Mer läsning

Annons