Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkeringsböter under nattmässa

/
  • Fler platser vid kyrkan är förhyrda sedan 1 april, och kyrkokörens medlemmar fick parkeringsböter under påsknatten.

Ett tiotal medlemmar i Jakobskören fick parkeringsböter under påsknattsmässan i Hudiksvall.

Annons

Snopna körsångare hittade lappar på rutorna när de skulle åka hem efter midnatt.
– Alla tappade hakan. Vi kom runt halv elva på kvällen, och var klara ungefär två timmar senare. Ett tiotal hade blivit lappade, och det var ingen av oss som hade fått veta att det var ändrade regler, säger körens ordförande Astrid Ahlén.
Anders Svahn vid kyrkogårdsförvaltningen i Hudiksvalls-Idenors församling bekräftar att det blivit förändringar på parkeringsplatsen vid kyrkan. Parkeringen ligger på kommunens mark, och disponeras av en samfällighetsförening, som består av kyrkan och en bostadsrättsförening.
Bostadsrättsföreningen har nyligen tagit tillbaka sina elva platser, som kyrkan tidigare har fått disponera. Kyrkan har också 17 platser som är förhyrda för personalen, som betalar för sina respektive rutor.
– Kyrkan har dessutom 16 platser, där folk som besöker kyrkan eller kyrkogården får parkera tre timmar. Visst har vi fått klagomål nu, men det är inte så mycket vi kan göra. Informationen hade kanske kunnat vara bättre, men de förhyrda platserna är ju uppskyltade, konstaterar Anders Svahn.

Mer läsning

Annons