Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkeringsavgifter får vänta i Hudik – fler ska få komma med synpunkter

/

Så snart som möjligt ska det införas parkeringsavgifter, men det kommer att dröja. Fler ska få säga sitt om avgifter är bra eller dåligt.


Läs mer: Strid om parkeringsavgift men motståndarna är i minoritet

Annons

Det blev en minoritet i Hudiksvalls fullmäktige som röstade för att fler synpunkter behövs innan ett välavvägt beslut kan fattas om att införa parkeringsavgifter på 251 parkeringsplatser på Salutorget, Garvaren, Museet och Milstolpen.

Avgiftsfrågan drivs av Vänstern med stöd av Socialdemokraterna och de bedömer att kunderna får bättre tillgång till parkeringsplatser om avgifter införs. I dag är det för många som jobbar i centrum som parkerar på centrala parkeringar hävdar de.

Läs mer: Handeln i Hudiksvall går mot söndagsöppet

– Det har blivit arbetsplatsparkeringar och kommer därför handeln till gagn när det införs parkeringsavgift på centrala parkeringar. Det är också bra ur miljösynpunkt att slippa åka runt och leta efter parkeringar. Dessutom finns det inga fria parkeringar, de kostar att underhålla men betalas på olika sätt, säger Mikael Löthstam (S) när han summerar motiven för parkeringsavgift.

Läs mer: Ingen bra signal kring handeln i centrum

Moderaterna och Centern hade enats om att gå emot införandet av parkeringsavgift. Gratis parkering var ju ett av deras vallöften inför valet 2010.

– Vi är beredda att lyssna och föra dialog. Vi upplever inte att nuvarande kommunledning gör det. Vi befinner oss i en ny situation där butikslokaler blir tomma och handel förbereds längre ut. Nu behövs en dialog med Svensk handel, Hudik city och sjukhuset, säger Jonas Holm.

Det behövdes 17 röster för att nå en tredjedel av rösterna och 19 ledamöter röstade för att dessa skulle få komma till tals genom en återremiss. Det är nu oklart när parkeringsavgifter på nytt blir aktuellt i i Hudiksvall.

Mer läsning

Annons