Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paret försökte råna flera banker

/

UPPDATERAD 06.33 De personer som rånade en mack i Ljusne, försökte först ta sig in på bankerna i Forsa och Iggesund. Men personalen låste dörren och tillkallade polis.

Annons

- Både i Forsa och Iggesund har folk synts maskerade vid bankerna. Så allt tyder på att de personer som rånat macken i Ljusne först var här, säger kriminalchef Leif Berglund.

Klockan var strax efter tio på förmiddagen då två maskerade personer försökte ta sig in på banken i Forsa. Banken är försedd med en säkerhetssluss och eftersom personalen fattade misstankar då två personer försedda i luvjackor, skidglasögon och med halsduk för ansiktet, ville de inte släppa in personerna. I stället tillkallades polis.

När polisen kom fram till Forsa hade personerna gett sig iväg. Men strax därefter inträffade samma sak på banken i Iggesund.

- Personerna ryckte i dörren och försökte ta sig in, men personalen ville inte öppna för dem, säger Kenneth Gunnarsson, säkerhetsansvarig på Sparbanken Hudiksvall.

Han berättar att ingen i personalen känt sig direkt hotad av personerna.

- Det är till och med så att en i personalen gått fram mot dörren och förklarat att personerna inte kunde komma in.
Mindre än två timmar senare hände samma sak en bank i Ljusne. Men innan polisen hunnit till platsen kom larmet om ett beväpnat rån mot en bensinmack i Ljusne.
En bil iakttogs i samband med rånet och det visade sig att samma bil hade setts vid de misstänkta rånförsöken. Detta har bekräftats bland annat genom övervakningsfilmer. Ett par timmar senare hade polisen lokaliserat bilen och kunde gripa två personer. En 23-årig man och en 21-årig kvinna, båda hör hemma i Söderhamn.
Bilen som de misstänkta rånarna greps i har tagits i beslag, och kommer att undersökas. Det har redan gjorts intressanta fynd i den:
-Jag kan inte gå in på vad vi hittat, vad gäller vapen eller pengar, men anser oss kunna knyta fynden till rånet, säger Sune Nordh.
De gripna nekar både rånet och rånförsöken.

Mer läsning

Annons