Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paret driver kafé i Nansta – 85 och 79 år gamla

/

De är 85 och 79 år gamla och driver kafé. Går det ihop? Läs här får du se.

Annons

Det fräser från hamburgergrillen i den mysiga gamla stugan vid golfbanan i Nansta. Utanför har några golfare precis avslutat dagens runda. Rolf Rotter sitter i en soffa utanför stugan och överblickar scenen. Han är 85 år och har koll på läget. Hustrun Tyra fyller 80 i år och tillsammans driver de kaféet hela sommaren. Det har de gjort i över tio år och har ingen tanke på att sluta.

– Tyra håller till i köket och jag är springpojke, säger Rolf Rotter.

Makarna har varit gifta i 62 år och skrattar ofta när de pratar med varandra. Jobbet på fiket är inte för att dra in pengar, utan för att det är roligt att ha något att pyssla med.

– Det är en hobby. Det här är ett bra sätt att träffa folk. Det är roligt att se folk som kommer tillbaka år efter år, säger Rolf Rotter.

Paret har inte långt från jobbet. De bor i närheten av Forsatunet i Näsviken sedan 45 år tillbaka.

Innan han blev pensionär jobbade Rolf som lastbilschaufför. Bland annat körde han för Bodins i Enånger. Han var också vaktmästare på Forsatunet och minns när Tomas Brolin kom och spelade och det kom 8000 besökare. Tyra har bland annat jobbat för Holma Hälsingland och drivit matservering på Rosenborg i Näsviken.

Till fiket i Nansta kommer folk hela dagen. Tyra Rotter fixar, kaffe, bullar, hamburgare och pajer till besökarna.

– Det beror mycket på vädret. Det kan vara lite jobbigt vissa stunder när det kommer mycket folk på en gång, men för det mesta är det bara roligt. Först höll vi till i ett härbre här i närheten, sedan flyttade vi hit. Vi har haft kaféet i elva år, säger Tyra Rotter.

Vad gör ni på vintern?

– Då ligger vi hemma och latar oss, säger Rolf Rotter med ett skratt.

Det verkar inte som att paret bara latar sig på vintern, för Tyra är ordförande i en pensionärsförening, och Rolf sitter med i styrelsen. Och bägge har jobbat länge som bingoutropare. Fullt upp året runt! Men just nu är det alltså fokus på fikat.

Mer läsning

Annons