Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Panik friar sparkande kvinna

Pappan blev slagen och sparkad när han skulle hämta sin dotter på nyår. Nu döms en man för misshandeln, medan hans flickvän frias eftersom hon agerade i panik.

Annons

Det var nyårsafton och pappan hade fått ett oroande samtal som gjorde att han ville hämta hem sin tonårsdotter. Strax före tolvslaget kom han till bostaden i Iggesund där hans dotter befann sig på nyårsfest hos en man i 20-årsåldern.

Den unge mannen som bodde där blev då irriterad. Under rättegången för drygt två veckor sedan sade han att han varit berusad och inte visste säkert varför han blivit arg eller vad som egentligen hade hänt.

Men tingsrätten anser det bevisat att mannen slog pappan i ansiktet så att pappans glasögon gick sönder och trycktes in under ögat.

Nu har Hudiksvalls tingsrätt dömt mannen för misshandel och olaga hot. Han döms till skyddstillsyn och ska genomgå ett program i frivårdens regi. Han ska också betala 9 500 kronor i skadestånd till den misshandlade mannen.

Däremot frias mannens flickvän från åtalet om misshandel, trots att hon sparkade pappan i huvudet när han låg på golvet och brottades med hennes pojkvän.

Tingsrätten anser nämligen att hon handlade i nöd. Hon tyckte att det såg ut som om pappan hade tagit ett strypgrepp på hennes pojkvän och trodde att det var fara för hans liv.

Mer läsning

Annons