Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På cykel till Gibraltar

/

När Ylva Carlsson och Karl Holmberg hörde talas om några killar som cyklat till Barcelona fick de idén. Snart cyklar de till Gibraltar, en resa på minst 400 mil.

Annons

24 juli startar Ylva Carlsson och Karl Holmberg resan mot Gibraltar. De planerar att vara borta i fyra månader och resan kommer börja hos Ylva Carlssons släktingar i Falkenberg.

Tanken att cykla till Gibraltar har de haft i ett och ett halvt år. Fågelvägen är det 400 mil, men de räknar med att deras resa snarare kommer bli runt 500 mil.

Men de är vana cyklister båda två. Ylva Carlsson jobbar på kyrkan i Hudiksvall och Karl Holmberg på Bjuråkers kyrka och de cyklar till jobbet vilket blir en sträcka på ungefär 2,5 mil. Båda är dessutom erfarna orienterare så att läsa kartor kommer inte bli några problem.

– Vi har redan varit på de flesta av de platser vi kommer besöka men nu vill vi se allt annat också, folket och byarna, säger Ylva Carlsson.

Ylva Carlsson ser mest fram emot att få komma ner till Spanien, Karl Holmberg är väldigt förtjust i Frankrike.

– Vi ska hälsa på kompisar också, i Bremen och Bryssel. Det måste bli omvägar om man vill se saker, säger Karl Holmberg.

Ylva Carlsson och Karl Holmberg är barndomsvänner och har rest tillsammans förut. Visst räknar de med att humöret kanske inte kommer vara på topp alla dagar, men de är inte rädda för att de inte ska hålla sams.

– Vi kommer ju träffa en massa andra människor också, säger Ylva Carlsson.

Mer läsning

Annons