Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På champagnefrukost med NV07

/

Annons

Champagnefrukost

Kl 06.47 De flesta från klass NV07 har samlats hemma hos Julia Westin på Sanna i Hudiksvall. Fast var är Andreas, undrar man. Kanske har han sovit över? Julias mamma Barbro styr i köket, hon har bakat minipizzor och på den inglasade verandan är det fint dukat med girlander och ballonger. Andreas är på plats och smörgåstårtan med honom. Så börjar studentfirandet med champagneöppning på träaltanen. - Skååål, ropar någon och sedan hugger man in på maten. Det blir lite oroligt runt borden när franskbrödet och jordgubbarna ska doppas i smält choklad – de flesta har vita klänningar som man vill hålla fläckfria så länge som möjligt.

Avslutning

Kl 9.00 Klassen går tillsammans till Bromangymnasiet för samling i aulan. Där blir det sång och musik med elever från estetprogrammet, det hålls tal och årets stipendier delas ut. Klaras och Lovisas klass får hela åtta av 20 stipendier, ett av dem går till Lovisa, som delas ut till dem med bäst studieresultat. - Skolans bästa klass, säger de stolta eleverna. Det hela avslutas traditionsenligt med Den blomstertid nu kommer.

Mingel

Kl 10.00 Det blir en halvtimmes mingel i skolans kafeteria. Långbord har dukats med läsk och snacks. Många står utanför för att ta lite luft och samla sig. Himlen har mörknat och ingen tror nog att man ska klara sig från regnet som prognosen lovat.

Betygsutdelning

Kl 10.30 - Ni har ju varit en mycket speciell klass, många starka viljor och många som vill göra sig hörda. Men det gör ju att vi kommer att komma ihåg er länge! Klassföreståndarna och mentorerna Britt Nordling och Madeleine Thorley står framför sina avgångselever i NV07 för sista gången. Så blir det rosor runt halsen, avgångsbetyg i ett kuvert och en broschyr med viktiga telefonnummer från Svenska kyrkan, ifall man irrar bort sig där ute i världen. Klara och Lovisa skriver i kompisarnas mössor och så får lärarna ta gruppfoto med allas kameror. Många ser redan ganska trötta ut.

Samling

Kl 12.30 Alla från årskurs tre tågar från Glysisvallen och igenom stan mot slutmålet Borgarparken. Himlen håller sig och släpper bara några enstaka droppar över drillflickor, blåsorkester och skrålande elever när de går längs Storgatan. Alla stans snyggaste bilar som väntar på att få eskortera står på parad runt parken som snabbt fylls av både studenter och gratulanter. Kamerorna går varma och Klara Sahlén och Lovisa Åkesson står med varsin skylt i handen och håller om varandra. I närheten väntar en lövad traktor med släp som ska ta tjejerna till släktmiddagen som väntar i deras respektive hem. Senare ikväll blir det fest. - Just nu känner man sig väldigt glad. Det är på måndag det blir sorgligt, säger Lovisa Åkesson.

Mer läsning

Annons