Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överskott till Svågadalen

/
  • Marianne Rahm, ledamot i Svågadalsnämnden, tycker att det är viktigt att pengarna stannar i bygden.

Byalag och föreningar i Svågadalen ska få ta dela på det överskott på över 100 000 kronor som uppstått årets budget. Det beslutades av Svågadalsnämnden.

Annons

Ledamoten Marianne Rahm var den som skrev ihop förslaget medan hon satt på mötet. Hon säger att det inte finns något tak på hur mycket föreningarna kan söka.

– Vi kommer att ta ställning till de ansökningar som kommit in, tanken är att det ska gynna dalen. Förslaget kom till på ganska lösa boliner.

Vid halvårsuppföljningen låg överskottet för Svågadalen på 100 000 kronor. Och utvecklingen ser positiv ut, troligen landar det på mer, enligt platschefen Jan Anders Ekman.

Det nya beslutet i Svågadalsnämnden ger möjlighet för föreningar i bygden att söka medel för angelägna ändamål inom landsbygdsutveckling, kultur och fritidsverksamhet. Då tiden är kort måste ansökan komma in till nämnden snabbt. Ansökan skall innehålla ändamål och kalkyl för sökt bidrag.

– Jag tycker det är viktigt att pengarna stannar i bygden. Det har tidigare kommit in många förslag på att ge bidrag till gatlysen och vägföreningar, men det kan man få stöd till från annat håll, säger Marianne Rahm.

Hon säger att det inte finns något problem att hitta tillräckligt många föreningar, det finns minst tre i varje by.

Mer läsning

Annons