Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otålig väntan på vinter och snö

/

I sportbutikerna står nya, blanka skidor i travar och på rad, och tar det lugnt.

Annons

Ute grönskar det än, och snön har bara nätt och jämnt gjort flyktiga besök i Hälsingland. Men affärerna tuffar på ändå, enligt folk i branschen.

– Vi har faktiskt fått iväg en hel del, trots allt. Det var många som inte hann få tag på grejor i fjol, för då gick allt på en gång. Eftersom det var brist på varor efter de två senaste säsongerna är det många som har passat på att handla nu, säger Janne Fröberg på Team Sportia i Hudiksvall.

Det är inte samma sug som i fjol, då snön kom redan i oktober, förklarar Janne Fröberg, och det är ofta den första snön som ger startsignal.

– Det är när snön ligger på backen som alla vill ut och åka, både längdskidor och alpint. Det gäller inte minst barnpaketen, det är när det börjar snöa som föräldrarna ser vad som är urvuxet, och vad som behövs, säger han.

Janne Fröberg förväntar sig många skridskokunder, eftersom de senaste två vintrarna har varit förtretliga för skridskoentusiasterna och nya intresserade som vill pröva sina färdigheter på isen. Mycket snö och tunna isar under ett isolerande snötäcka har satt stopp för långturer i havsbandet.

– Å andra sidan har vi sålt mer joggingskor, och streetskor över huvud taget, än vi brukar göra så här sent på året. Så den säsongen har blivit förlängd istället, säger Janne Fröberg.

Mer läsning

Annons