Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordkriget trappas upp

/
  • Flishögarna på sågen i Iggesund växer sig högre för var dag som strejken pågår, eftersom flisen inte längre kan levereras till pappersbruket.

UPPDATERAD 10:49 Idag, onsdag, ska Pappers och Skogsindustriernas förhandlingsdelegationer sätta sig i nya möten. Samtidigt trappas ordkriget mellan parterna upp.

Annons

Idag går Pappers strejk in på sjätte dygnet. De opartiska ordförandena har kallat till nya förhandlingar, nu på förmiddagen ska parterna träffas för att försöka komma överens.

Samtidigt har ordkriget mellan de båda parterna trappats upp. Skogsindustrierna anser att Pappers strejk är oansvarig. Pappers kontrar med att det är två parter i en konflikt och uttrycker förvåning över att arbetsgivarna har låtit konflikten gå så långt.

I onsdags HT uttrycker Iggesunds platschef Staffan Jonsson sin oro för de konsekvenser som strejken kommer att innebära.

- Det kommer inte att komma något positivt ur denna konflikt, skriver Staffan Jonsson i sin insändare.

Han berättar också att han ser konflikten som en avancerad form av rysk roulette.


- Tycker han att det är en form av rysk roulette så får det stå för honom. Jag förstår att han känner sig maktlös, men han får väl trycka på förhandlarna på arbetsgivarnas sida. Vi försöker hålla oss sansade på lokal nivå. Vi försöker vara balanserade och låta förhandlingarna ha sin gång, säger Martin Nyman, ordförande för Pappers i Iggesund.

Mer läsning

Annons