Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen vill se prövning

/
  • Håkan Rönström (M), Ann-Marie Svala (FP), Göte Bohman (MP) och Kent Sjöberg (KD) har undertecknat begäran om laglighetsprövning. Det har även Sven Bergström (C), som inte är med på bilden.

Den politiska oppositionen i Hudiksvalls kommun vänder sig till förvaltningsrätten, för att få beslutet att betala pengar till Folkets hus-föreningen laglighetsprövat.

Annons

Kommunstyrelsens beslut att betala 408 000 kronor till Folkets hus-föreningen timmarna före konkursen bör upphävas. Det anser den samlade oppositionen, som begär en laglighetsprövning hos Förvaltningsrätten i Falun.

- Det är vår skyldighet mot kommuninvånarna. Det är många som har hört av sig om det här, säger Göte Bohman (MP), som tillsammans med resten av oppositionen var emot beslutet som fattades den 11 mars.

Oppositionspolitikerna, som anser att kommunstyrelsen har överskridit sina befogenheter, hänvisar till kommunallagen i sin hemställan till förvaltningsrätten. De anser att utbetalningen är ett brott mot kravet på god ekonomisk hushållning.

- Det är 408 000 kronor av dina och mina pengar, säger Håkan Rönström (M).

Mer läsning

Annons