Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppen trädgård på Västberga koloni

/
  • Gerd och Tommy Lundfeldt plockar sallad i en av kolonilotternas trädgårdsland. De är själva sugna på att köpa en kolonilott men är oroliga att det är mer arbete än vad man tror.
  • Karl-Erik Alcén, Gustav Nikussol, Elsa Alcén, Ingbritt Nikussol, Siv Andersson, Maj Anersson, och Ketty Eriksson gick på tipsrunda runt kolonilotterna. På vägen runt har de köpt både blommor och grödor.
  • Det blommade fint i trädgårdarna på kolonin.
  • Det fanns både våfflor och fika till försäljning.

Under lördagen var det öppen trädgård på Västberga koloni i Hudiksvall. Kolonilotterna var öppna för allmänheten som fick promenera runt för att plocka sina egna grödor och blommor.

Annons

Det var många som samlades i det soliga vädret under lördagens öppna trädgård på Västberga koloni. Lena Sjöström, ägare till en av kolonilotterna, stod och stekte våfflor.

– Öppen trädgård har vi varje år och i dag kan du äta våfflor eller fika medan du lyssnar på lite dragspel och gitarr. Vi har även en liten tipsrunda runt kolonin, och självklart säljer vi grödor och blommor som vi odlat själva, berättar Lena Sjöström.

Kolonin har funnits på Västberga sedan tidigt 60-tal och består av 23 kolonilotter som ägs av privatpersoner. På varje lott finns en liten stuga utan el eller rinnande vatten, med tillhörande land att så grödor och blommor på.

– Det är här vi skitar ner händerna. Här är det inget tal om gröna fingrar, egentligen så är det ju svarta fingrar det heter, säger Lena Sjöström och skrattar.

Gerd och Tommy Lundfeldt är några av besökarna som går runt bland lotterna och plockar sallad. De är själva sugna på att köpa en kolonilott.

– Vi vill gärna gynna kolonilotterna, vi köper grödor, dricker kaffe och fikar. Det är mysigt med det här naturliga sättet, säger Tommy.

Mer läsning

Annons