Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Opera och folkmusik tävlade med regnet

/
  • Sopranen Ann-Marie Backlund bjöd bland annat på Hälsingesången i operatappning.
  • Kommunens sandmagasin förvandlades till operascen.
  • En glipa i plåtväggen blev sceningång.
  • Omkring 200 personer kom för att se föreställningen.
  • Kören Dimmerar'yn sjöng i folkton.
  • Thomas von Wachenfeldt höll publiken på gott humör med roliga anekdoter.
  • Regnet slog mot plåttaket och överröstade emellanåt mellansnacken.
  • Susanne Park, Hudiksvall, med dottern Sofia Park, som numera bor i Göteborg, var nöjda med kvällens föreställning.

Ensemblen fick kämpa för att överrösta regnet under Opera på Kattvikskajen på fredagskvällen. Ann-Marie Backlund och Thomas von Wachenfeldt, med stråkkvartett och kör, bjöd på ett program där opera och klassiskt blandades med folkmusik.

Annons

Konserten inleddes med att den fem personer starka kören Dimmerar'yn tågade förbi publiken och upp på högarna av sand bakom scenen. Det var nämligen kommunens sandmagasin som för kvällen hade förvandlats till en operascen. Kören sjöng sedan ur Havamal a capella i folkviseton uppe från grushögarna.

Efter att stråkkvartetten spelat en svit av Jon-Erik Öst presenterade Thomas von Wachenfeldt, tonsättare, musikarrangör och violinist från Gränsfors, sopranen Ann-Marie Backlund, som kommer från Bjuråker men nu är bosatt i Sundsvall. Musiken växlade sedan mellan att låta mer opera, klassisk musik och folkmusik.

Thomas von Wachenfeldt fungerade som konferencier, förutom att han spelade violin, och drog ner många skrattsalvor med sina anekdoter kring musiken som spelades. En stor del av mellansnacken blev dock svåra för publiken att höra då regnet bullrade mot plåttaket.

Två av de runt 200 personer som kom för att se operaföreställningen var Susanne Park, Hudiksvall, med dottern Sofia Park, som numera bor i Göteborg. Förutom regnet var de nöjda med kvällen.

– Det är jätteduktiga musiker och Ann-Marie Backlund sjunger fantastiskt. Vi kom hit för att lyssna på henne, sa Susanne Park.

– Det var också roligt att de hade valt en annorlunda lokal, sa Sofia Park.

Opera på Kattvikskajen är ett steg för att marknadsföra den kommande uppsättningen av "Peer Gynt" som ska spelas på gamla järnverket i Iggesund sommaren 2016.

Mer läsning

Annons