Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olika åsikter om ny rondell

På kort tid har tre olyckor inträffat i den nya rondellen på riksväg 84. Varken polis eller Vägverket anser att det är en trafikfälla, men på bilbärgningen menar man att rondellen är feldoserad.

Annons

Efter en mopedolycka, en mc-olycka och en avåkning inom kort tid uppstod frågan om den nya rondellen är en trafikfälla. Så är inte fallet, menar polisen.

– Det fanns andra anledningar till att det skedde olyckor där. I ett fall fanns alkohol med i bilden och så körde de för fort, säger närpolischef Jan-Inge Bexell.

Han tillägger att han som privatperson kan tycka att det är trångt.

Yrkeschauffören Lars Svensson, Hillsta Transport, ser rondellen inte som ett problem.

– Det är inga bekymmer, den är precis lika som den i Söderhamn eller Bollnäs. Men jag har hört några privatpersoner som tycker att den är feldoserad, säger han men tillägger att skyltningen skulle kunna vara bättre.

Christer Lundkvist, chef för Hudiksvalls Bärgning, anser att rondellen är för smal och att lutningen är för stark.

– Rondellen är feldoserad. Den är för brant och det blir livsfarligt på vintern. Det kan bli många avåkningar och mer jobb åt oss.

Enligt Vägverket byggs rondeller ibland medvetet trångt för att sänka farten. Är det lite trångt och besvärligt så kör man saktare och därmed minskar olycksrisken, säger Lennart Helsing, pressansvarig vid Vägverket.

Mer läsning

Annons