Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart hur bilen hamnade i kanalen

/

Polisen har ännu ingen bild av hur bilen hamnade i kanalen i centrala Hudiksvall på lördagsnatten. En 27-årig man avled på sjukhus efter trafikolyckan.

Annons

Polisen har ännu inte skapat sig en bild av hur 27-åringen hamnade med bilen i kanalen på Hamngatan i centrala Hudiksvall. Polisen hade på söndagen inte fått in några vittnesuppgifter kring händelsen, men vädjar till allmänheten att höra av sig om de vet något.

Olyckan upptäcktes av en polispatrull vid fyratiden på lördagsmorgonen. Patrullen passerade Skvallertorget på väg söderut och såg att en bil låg upp och nervänd i kanalen med tända lyktor. Hur bilen hamnat i kanalen är oklart. Det finns hjulspår efter sladd och inbromsning på Hamngatan, upp på en trottoar och vidare genom ett räcke som gått sönder där bilen åkte ner i kanalen.

Troligen hade bilen inte legat särskilt länge i kanalen när SOS-larmet kom klockan 04.12 på lördagsmorgonen. Mannen var fortfarande vid liv när han fördes till sjukhus, men han avled senare, troligen i sviterna av olyckan.

Den exakta dödsorsaken är oklar, men rättsmedicinska avdelningen i Uppsala väntas komma med ett preliminärt besked om några dagar.

Mer läsning

Annons