Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklar framtid för Mulle Meck

/

Det behövs klara direktiv om vad kommunledningen vill med Mulle Meck och hans omgivning, i ett längre perspektiv. Det meddelar tekniska nämndens arbetsutskott, och skickar tillbaka utredningsuppdraget från kommunstyrelsen.

Annons

– Vi har så många utredningar och så mycket jobb att vi vill veta om det är någon vits att inleda någon utredning om Mulle Meck. Innan vi lägger ned tid, pengar och arbete vill vi veta om det tjänar något till, säger tekniska nämndens ordförande Håkan Rönström (M).

Verksamheten med Mulle Meck drivs genom Hudiksvalls Näringslivs AB, HNA. Man räknar in runt 15 000 besök per år, och kommunstyrelsen har bett tekniska nämnden se över konceptet. Idag går verksamheten back med 300 000 kronor per år.

Man kan tänka sig olika lösningar för framtiden, förklarar Håkan Rönström: antingen kör man vidare som idag, men med ett anslag som är anpassat till vad verksamheten verkligen kostar, eller så bättrar man på lite grann.

– För 500 000 kronor kan man slå ut några väggar, skaffa lite ny utrustning, fräscha upp. Eller så gör man en stor satsning på Mulle Meck. Då talar vi om kanske två miljoner kronor per år. Jag personligen tror att rätt skött kan Mulle Meck bli en publikdragare i Hudiksvall. Inte lika stor som Astrid Lindgrens värld i Vimmerby, men en stor turistdragare, säger Håkan Rönström.

Mer läsning

Annons