Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okänd tog sig in hos hästar på ridskola i Delsbo

I natt gick larmet på ridskolan i Delsbo. Någon eller några hade tagit sig in till två hästar som är uppstallade i uteboxar på anläggningen.
– Det här känns hemskt olustigt, säger föreningens ordförande Gisela Tilemo.

Annons

Gisela Tilemo blev uppringd av två väktare natten till måndagen. När hon kom till ridskolan kunde hon konstatera att någon eller några varit in till två av hästarna i uteboxarna. En av boxdörrarna stod lite på glänt.

– Vad vi har kunnat se så är hästarna oskadda. Jag stängde och larmade under söndagen så jag vet att allt var stängt då, säger Gisela Tilemo.

Det är andra gången i år som Delsbo kör- och ridsällskap i Sunnansjö har drabbats av att okända har varit in till hästarna på natten. I vårvintras var någon eller någon in i stallet och drog in hästtäcken i flera boxar. Då var det även en häst som släppts ut ur boxen och sprang på stallplanen.

Läs mer: Obehörig öppnade för hästar

– Det känns väldigt olustigt att folk är i stallet på nätterna. Vi har ansökt om utökat larm och nu får vi överväga om vi ska låsa hästboxarna. Men det känns onödigt om det skulle hända något och räddningstjänsten snabbt måste få ut hästarna ur boxarna, säger Gisela Tilemo.

Även Hudiksvalls rid- och ponnyklubb har tidigare polisanmält att okända varit in i stallen. Då blev även hästar klippta i svansen och manen.

Läs mer: Hästar fick svansar avklippta

– Vi har känt oss skonade förr men nu känns väldigt olustigt. Anläggningen här är öppen mellan 7-22, sen har ingen annan något där att göra. Inte inne hos hästarna, de kan inte freda sig själv. Dessutom är det här privat egendom, säger Gisela Tilemo.

Polisen har under måndag förmiddag upprättat en anmälan om olaga intrång.

Läs också: Han stoppade hästövergreppet

Mer läsning