Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obeboeligt vid renovering

/

Toa och dusch på gården när Rönnstigen renoveras.

Annons

Situationen är besvärlig för hyresgästerna, när hyreshusen på Rönnstigen i Hudiksvall får nya stammar och ny ventilation. Under fyra veckor har de hantverkare i hemmet, där det borras och dånar, och de hänvisas till toa och dusch på gården.

– Det är helt enkelt för jäkligt. Jag kan inte bo där. Man har inget vatten, ingen dusch, ingen toa. Badrummet är helt utrivet, säger en av hyresgästerna.

På ett möte före renoveringen blev det sagt att dörrarna skulle hållas låsta när hantverkarna är i lägenheten. Men i praktiken har det inte varit så, säger hyresgästen. När hon själv kom till lägenheten för att ordna med ett ärende, var dörren olåst.

– Inne i lägenheten var det maskiner överallt. Det stod en dammsugare där, det var smutsigt och betongslask. Och städa ska vi göra själva, säger hyresgästen.

Hantverkarna behöver ha tillträde till lägenheterna under fyra veckor. Man tar en halv huskropp i taget, och oväsendet när borrar och maskiner går fortplantar sig i hela huset.

Någon uppgift från Rönnstigen gör gällande att hyresvärden, Hudiksvallsbostäder AB, sagt att man skulle arbeta i bara kök och badrum.

– Det stämmer inte. Hyresgästerna har blivit informerade såväl muntligt som skriftligt om att vi ska vara i hela lägenheten. Till och med genom hembesök i varje enskild lägenhet. Men jag förstår att hyresgästerna tycker att det är jopbbigt, säger Nils-Erik Blomdahl, vd vid Hudiksvallsbostäder AB.

Mer läsning

Annons