Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybyggd busshållplats borttagen – nytt fält för vänstersväng in mot Näsviken

/
  • En av de två nya busshållplatserna står fortfarande kvar.

En nybyggd busshållplats har tagits bort för att bygga ett fält för vänstersväng från väg 84 in mot Näsviken.

Annons

Längst riksväg 84, vid västra Veda, byggdes på vardera sida nya busshållplatser för att förbättra för kollektivtrafiken. Arbetet påbörjades i fjol och färdigställdes tidigare i år. Nu har en av de nya busshållplatserna tagits bort för att göra ett vänstersvängsfält som ska göra korsningen mer trafiksäker.

Läs även: Satsning på busskurer

Enligt Henrik Schelin, åtgärdsbeställare på Trafikverket Region Mitt, kommer det sig av att de kontinuerligt analyserar vägarnas trafiksäkerhetsbrister. En analys av de mest riskfyllda korsningarna inom Gävleborgs län blev klar under hösten och visade att just korsningen vid västra Veda bedömdes ha störst risk.

Läs även: Miljonbidrag till Hudiksvall

– Eftersom projektorganisation redan fanns samt att andra åtgärder drabbats av förseningar kunde bristen vid korsningen finansieras och åtgärdas mer eller mindre direkt, vilket Region Gävleborg valde att prioritera, säger Henrik Schelin.

Han menar även på att det arbete som gjorts för busshållplatsen har kommit till användning under arbetet med vänstersvängsfältet. Vilket även projektledare Marcus Wester bekräftar.

– Det blev ju lite oturligt att vi hann bygga nya busshållplatser innan vi gjorde det här, men vi har kunnat nyttja det vi byggt upp nu när vi nu bygger om. Busshållsplatsen kommer att bli lite inflyttad mot skogen, men kommer att stå ungefär på samma ställe när arbetet är klart, säger Marcus Wester.

Vägarbetet som för tillfället orsakar en del störning i trafiken beräknas vara klart i januari nästa år.

Läs även: Här är jultrafikens farligaste vägar

Mer läsning

Annons